Hva kan jeg gi deg?

Er det noe du vil lese om eller se fra min hverdag? Legg igjen en kommentar et eller annet sted så skal jeg se hva jeg kan by på.

onsdag, desember 31, 2008

Fargeklatt

Denne jenten vet å sette mamman sin i arbeid, hun "hjalp" meg å rydde litt i alt garnet mitt og fant 7 nøster multifarget Silja jeg har har kjøpt en eller annen gang for å strikke "opprekksskjerf", og beordret resolutt mamman sin til å strikke en genser til henne i det garnet.
Resultatet er ikke akkurat lekkert, men hun er fornøyd, så da får det gå greit hehe.
Gubben min er også ganske fornøyd, det minket nemlig litt hehe.
Og jeg er vel også ganske fornøyd, jeg har nemlig en unnskyldning til å kjøpe mer garn hehe.
Men jeg må si at det merkes virkelig i armene at ungene ikke er bittesmå lenger, jeg er ikke vant med å strikke annet enn småplagg, da blir det tungt i str 6 år. Nå har sønnen min også bestilt seg genser, men det får vente litt.
Nå skal jeg til med januarsokkene i Strikkestuen og januarsokkene her så fort de blir lagt ut.
Dessuten henger jeg litt etter i en klutalong, også den i Strikkestuen så litt småpussel har jeg.

Jeg vil også benytte anledningen til å ønske alle nære, kjære, kjente og ukjente et herlig nyttår. Selv skal jeg prøve å fokusere mindre på det som har vært og glede meg over det som kommer.
Nyttårsforsetter har jeg gitt opp, så jeg har bestemt meg for å ta det nye året som det kommer, med de utfordringer det måtte bringe.
Håper dere titter innom og kommenterer også til neste år. Så takk for i år, og på gjensyn i det neste.

fredag, desember 19, 2008

Gravkranser

Ja, her er årets gravkranser. Synes selv de ble pene, ikke for vulgære, men heller ikke kjedelige masseproduserte fra plantasjen

tirsdag, desember 16, 2008

Sokker

Restesokkene mine, kjempedeilige og kjappe å strikke.
Her er en detalj fra restesokkene mine, en ørliten rest på kanskje seks meter pelsgarn ble en bitteliten stripe ved overgangen fra skaftet til hæl og fot.
Min sønns raggsokker, strikket av helt vanlig melert raggegarn på pinne nr 2,5. De ble tette og tykke, forhåpentligvis blir de gode og varme på en liten fot.

lørdag, desember 13, 2008

Mer luer


Jeg har strikket fler tovede luer. Begynner å bli litt lei av dem nå, men det blir vel fler på nyåret regner jeg med. De er strikket i samme fargene, men jeg valgte å legge opp med rosa på den ene og lilla på den andre. Det sammen med stripemønster *5 omg + 5 omg + 3 omg* gjør at de ser forskjellige ut.
Håper de to frøknene blir fornøyde.

søndag, desember 07, 2008

Decoupage

 Jeg og ungene skal lage julegaver til størsteparten av de voksne i slekten i år.
Valget i år falt på to bæreposer med tomme syltetøyglass, seks pakker med servietter og to bokser decoupagelakk.
Det blir gøy å se hva ungene får ut av det. Litt har vi begynt. Og det ser ut til at vi må lage masse julegodter i år for å fylle glassene...
Ungene er virkelig flinke, resultatet kommer her
Disse glassene har min fireårige datter laget. Kjempeflink var hun. Det første glasset måtte jeg hjelpe henne litt med, det var vanskelig å holde servietten fast på glasset mens man dypper en pensel og skal "male" på dem.

Dette er glassene til min seksårige sønn, kjempeflink han også. Desverre så har han ikke tålmodighet til å sitte med slikt, så jeg måtte hjelpe ham å få dekt serviettene helt med lakken. Men resultatet er knallbra, og jeg er kjempestolt av dem begge to.


Jeg ble veldig inspirert av ungene og måtte prøve meg jeg også. En spennende teknikk som garantert blir prøvd flere ganger.

torsdag, desember 04, 2008

Vinteren har kommet

Se så mye snø som har kommet her hos oss, dette er utsikten i fra trappen vår. Skulle ikke tro at vi bor bare en halvtimes kjøring fra en storby i norsk skala. 
Her er tilhengeren til bilen, litt snø som har kommet ja.
Rosebuskene forann huset vårt. Til våren skal de graves opp og fjernes, dette fordi de ikke lenger er pene å se på. Og fordi vi skal fjerne hele den skråningen slik at vi kan sette inn ordentlige vinduer i kjellerstuen. Gleder meg masse til å få alt på stell. 
Her er den nydelige utsikten vi har fra stuevinduene og kjøkkenvinduene, kjempelekkert! Fiskevannet som kan sees som et hvitt teppe forann fjellet har vist masse flott ørret. Her arrangeres isfiskekonkurranser om vinteren og det er satt opp en flott gapahuk ved vannkanten med en bålplass og kokestativ. Vi blir nok flittige brukere etterhvert.