Hva kan jeg gi deg?

Er det noe du vil lese om eller se fra min hverdag? Legg igjen en kommentar et eller annet sted så skal jeg se hva jeg kan by på.

søndag, mars 08, 2009

Porsjons pizza til kveldskosen

I familien vår har vi to barn, begge to kan til tider være vanskelige i matveien, den ene liker ikke det og den andre liker ikke det. Jeg tror det er slik i mange familier, så hva gjør man? Lar man barna plukke ut det de ikke liker fra maten sin, eller kanskje man står å lager både to og tre middager for å tilfredsstille alle i familien?
Ikke her hos oss.
Her er en ting som er en slager i vår familie, PIZZA, den trenger ikke være usunn og den trenger ikke å inneholde slikt som barna eller andre voksne ikke spiser.

Små porsjonspizza, 6 stk

ca 1,5 liter hvetemel
5 dl lunkent vann
1 egg
1 pk gjær
1 ts sukker
1/2 ts salt
ca 1 ss matolje

Ha 1 liter mel i en bakebolle, bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Tilsett de øvrige ingrediensene.
Elt godt sammen og tilsett hvetemel til deigen slipper bollen.
Deigen skal kjennes litt klebrig, men ikke klissete.
La deigen hvile på et lunt sted med et bakeklede over, i mellomtiden kan du rydde litt og klargjøre fyllet.
Elt deigen på melet bakebord og del den i 6 like store emner.
Kjevle ut hvert emne til små bunner, litt mindre enn en middagstallerken.
Prikk bunnene med en gaffel og forstek i ca 10-12 minutter ved 250 grader.
Ha på litt pizzasaus og ønsket fyll.
Stek ferdig i ca 8-10 minutter ved 250 grader.

Forslag til fyll.
Brunet kjøttdeig
Pølser i skiver
Kokt skinke
Pepperoni
Bacon
Reker
Mais
Paprika
Champignon
Ananas
Løk
Annet du liker på pizzaen din.

La gjerne barn lage sin egen pizza.

Bruk den pizzasausen du foretrekker eller lag din egen.

Pizzasaus (stor porsjon)

4 ss extra virgin olivenolje
8 middels store eller store tomater (plommetomaer er gode i denne sausen, men bruk da 10-12)
1-3 hvitløksfedd, finhakket
Salt og nykvernet pepper
1 stor neve friske basilikumsblader (1/2 ss tørket hvis du foretrekker det)
Oregano etter smak

Varm olivenoljen i en gryte. Mens oljen blir varm vasker du tomatene, fjerner kjernene og grovhakker dem. Ha hvitløken i gryta og fres den blank. Ha de hakkede tomatene i gryta før hvitløken forandrer farge.
Tomatene freser og spruter og begynner å koke inn. Kok opp og la det koke skikkelig i ca 5 minutter. Mos med stavmikser. Smak til med salt, pepper og oregano, og ha i basilikumbladene.

Det du ikke bruker av sausen kan fint fryses ned når den er avkjølt.
P.S. Oppskriften på bunnen kan også fint brukes til pitabrød. LAg dem da litt mindre og ikke prikk dem. Stek dem på 225 grader til de har "puffet" seg opp.

4 kommentarer:

  1. Mmmmm!!! Tror du jeg fikk lyst på pizza nå eller? *fnis*
    Men pizza er kjempegodt da. Og nettopp kjekt at man kan ha så mye forskjellig på den, etter hva man liker ;)

    SvarSlett
  2. Hehe, tror jeg så gjerne. Kanskje det kunne vært noe til valdres turen? Alle får det de liker best selv.

    SvarSlett
  3. Finhakket hvitløk?!?! Da dør jo de stakkars hvitløkene :(

    SvarSlett
  4. Da er det fler alternativer, du kan rive eller bruke hvitløkspresse, eller droppe hvitløken.

    SvarSlett