Hva kan jeg gi deg?

Er det noe du vil lese om eller se fra min hverdag? Legg igjen en kommentar et eller annet sted så skal jeg se hva jeg kan by på.

søndag, april 26, 2009

Award

Jeg har fått en Award fra Grethe. Tusen takk. Siden jeg har fått denne må jeg jo sende den videre, den går til: Kozemor, Taakepus, Hunnipunni, Beate, Jette, Randi K

En tekst følger awarden:
Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET - nærhet i rom, tid og forhold. Disse bloggerne er usedvanlige, sjarmerende og søte, og formålet er å finne og være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til seks bloggere, som igjen må velge seg seks nye. Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres

mandag, april 20, 2009

Aprilsokker #2

Aprilsokkene for strikkestuen er spiralsokker, med eller uten hæl. Jeg har ikke brukt noen av oppskriftene som ble lagt ut, men valgte Drops sine tubesokker for baby. Disse er strikket i babyull til str 6-9 mnd og med en liten rest brun fabel fikk de et personlig preg. Oppskriften finner du her. Disse er også et bidrag til sokker 2009 og til fargealongen i strikkestuen.
Nå strikker jeg på dette, det skal bli en cardigan til datteren min på 4 snart 5. Hun har selv valgt modell og farge på garnet, jeg må si hun virkelig sjokkerte da hun ikke valgte rosa.  Ikke det at lilla er så veldig mye bedre (jeg misliker begge), men det ble i det minste en variasjon.
Oppskriften kommer fra heftet SISU barn 0901

tirsdag, april 14, 2009

Aprilsokker

Da har jeg fått strikket aprilsokker jeg også. Oppgaven denne måneden var veldig åpen; Gå inn på Garnstudio og søk på sokker. Valget mitt falt på disse, jeg har strikket dem et par ganger tidligere og er veldig fornøyd med passformen på dem.
Jeg brukte fabelgarn i fargemixen guacamole, den ble kanskje litt vel sprek for meg, men med en liten rest brunmix (også fabel) så ble de litt "jordet" på en måte. Jeg ble kjempefornøyd, selv om det var en litt kjedelig skjøt på det ene nøstet så det ble et veldig stort grønt felt på den ene sokken.
Siden det er bittelitt gult i dem, ikke mye, men litt, så lar jeg disse være et kanskje litt tvilsomt bidrag til Strikkestuens fargealong denne måneden.

torsdag, april 09, 2009

Baktusskjerf nr. 2

Også sønnen i huset måtte få seg et skjerf, og jeg likte fasongen på baktusskjerfet veldig godt. Med et "vanlig" skjerf blir man lett litt naken rett nedenfor halsen og fryser litt der. Det slipper man med dette lett trekantede skjerfet.

Dette er strikket i blåmelert babyull på pinne nr. 3.
Jeg la opp 6 masker og økte en maske på slutten av hver 6. pinne til skjerfet målte 55 cm der etter strikket jeg de to siste maskene på hver 6. pinne sammen til jeg satt igjen med 6 masker. Strikket rillestrikk hele veien. Det gikk med litt over ett nøste.

mandag, april 06, 2009

Påskeferie og kos med barna

Jeg ble ferdig med baktusskjerf til snuppa i går kveld, og hun stilte meget villig opp som modell. Det ble strikket i rosa babyull på pinne nr 3. Jeg la opp 6 masker og strikket rillestrikk mens jeg økte en maske på slutten av hver 6. pinne til arbeidet målte 45 cm, da strikket jeg to masker sammen på slutten av hver pinne til jeg hadde 6 masker igjen på pinnen. Felte av og festet tråder.
Når ungene har fri i fra skole og barnehage, da koser vi oss sammen, i dag har vi holdt på med nabbiperler, her er mitt resultat hihi.
På skolen har sønnen min laget en herlig liten påskehare, den skal jeg skrive årstall på og finne frem år etter år, helt til han blir så stor at han har eget hushold som krever pynt.
Også i barnehagen har de hatt påskeverksted, her er en liten kylling min datter har laget, helt nydelig.

lørdag, april 04, 2009

Blokking

Da var jeg ferdig med skjerfet til lillesnupp. Det ligger nå til blokking.
Ferdige mål ble 16 x 104 cm, og jeg brukte nøyaktig et nøste med babyull på pinne nr 3,5.
Her er detalj av mønsteret. Lurer på hva det heter på norsk, på engelsk er det Modern Mermaid. Vet du hva det er?
Det blir nesten garantert fler varianter av dette skjerfet. Mønsteret fløt veldig godt etter første rapporten og gikk fort å greit å strikke.

Sjalet mitt har også kommet seg til blokking, jeg er ikke av de raskeste på det området ser jeg hehe. Ferdige mål, målt ved blokking er 85 x 145 cm.

Det blir nok strikket fler av dette sjalet ja. Enkelt å greit mønster og det ble ganske pent synes jeg.
*Notere meg bak øret å bruke litt tykkere pinner for et mer åpent mønster*

fredag, april 03, 2009

God Påske og God helg

Jeg vil med dette ønske alle der ute en god, fin og fredfylt påske. La barna få kose seg sammen med dere voksne i denne høytiden.
Det er også helg, WEEEEEEEEEE! Noen dager med ro og mindre stress, i allefall for vår del, det er deilige dager.
Nå strikker jeg på dette, det skal bli et skjerf til min datter på fire, hun har selv valgt ut garnet og var med på å bestemme mønsteret. Veldig enkelt å greit og ikke fult så kjedelig som rille eller glattstrikket skjerf.
Cast on 41 sts (or multiple of 13 + 2)
Note: sts should only be counted after the 5th and 6th row.

1st row: k1, * sl1, k1, psso, k9, k2tog; rep from * to last st, k1
2nd row: purl
3rd row: k1, *sl1, k1, psso, k7, k2tog; rep from * to last st, k1
4th row: purl
5th row: k1, *sl1, k1, psso, yo [k1, you]x5, k2tog; rep from * to last st, k1
6th row: knit

Repeat these 6 rows until desired lenght