Hva kan jeg gi deg?

Er det noe du vil lese om eller se fra min hverdag? Legg igjen en kommentar et eller annet sted så skal jeg se hva jeg kan by på.

mandag, januar 18, 2010

Bellas Mittens nr 2

Siden det første paret Bellas Mittens jeg strikket ble akkurat litt for små så har jeg strikket meg et nytt par. Denne gangen i en tråd sort Oda og en tråd rosamelert babyull på pinne 5,5. Nå sitter de som et skudd!
De er ikke sånn type "ut-å-leke-i-snøen" votter, men egner seg nok best til turgåing, ski, skøyter eller sparktur.
Prinsessen min synes det var fryktelig dumt og teit at mamma strikket til seg selv, for engangs skyld, og forlangte å være modell. Så her har dere henne, med mine votter på.
Jeg kan garantere at det blir flere par, skal leke meg litt med garn og pinner, så kanskje det blir et par på henne også etterhvert, samt at jeg skal ha meg et par armvarmere med samme mønster, tror jeg...

torsdag, januar 14, 2010

Bellas Mittens

Her er mine Bellas Mittens. De er inspirert av et par votter som Bella hadde på seg i filmen Twilight.
Vottene er strikket i garnet Oda fra Europris og det gikk med nesten 100 gram på paret. Pinnene som er brukt er 5,0 mm.Her vises flettemønsteret litt bedre.
Desverre ble votten akkurat litt for små for mine hender, så jeg skal strikke meg et nytt par, og disse har jeg fått solgt.
Disse er januarbidraget i småting/tilbehørsalongen i Strikkestuen.

onsdag, januar 13, 2010

Citron shawl og godteposer

Da er endelig mitt citronshawl ferdig. Har brukt noen dager på det ja, men slik er det gjerne når man blir avbrutt av diverse hehe.
Jeg har strikket det i Kauni på pinne nr 4,5 og kunne nok med fordel ha gått opp en størrelse i pinnen, men men. Dette havner nok i gaveboksen min, da det er litt for lite til mitt bruk.
Oppskriften kan du finne her. Dette er mitt januarbidrag til tilbehørsalongen på Uformell.
Har du noengang lurt på hvordan 60 godteposer på et spisebord ser ut? Vel, her er det.
Femåringsforeldre her i bygda jeg bor er ansvarlig for å ordne en småbarnsjuletrefest, og jeg skulle ordne godteposer slik at nissen slapp å gjøre det selv. Jeg er jammen glad jeg bor i denne bygda, og ikke på en plass hvor man kunnet regne med minst 200 barn hehe, 60 poser var mer enn nok for min del ja. Heldigvis har jeg en snill mann som hjalp meg.

Sør-Varanger genseren igjen.

For en tid tilbake siden la jeg ut bilder av denne genseren, og en etterlysning etter mønsteret. Du finner det innlegget her. Nå har jeg endelig fått tak i oppskriften og kommer etterhvert til å strikke meg en ny, kanskje klarer jeg å bruke elemter fra mønsteret og lager en lue eller sokker til også?Jeg lovte også at jeg skulle komme tilbake til symbolene på genseren, og nå kan jeg det.
Grunnmønsteret, spadene,  symboliserer bøndene, gruvearbeidet, de første finske bureisene som kom på 1800-tallet og de norske som kom litt senere. Og de som kom til Sør-Varanger på veiarbeid i 1870 årene og bestemte seg for å bygge og bo da veien var ferdig.
I brystmønsteret er det brukt åttebladsrosa som har vært brukt i samiske votter, belter og bånd fra Sør-Varanger.
Oppå skuldrene er det fugler. Kanskje er det måser, eller er det "småtittinger" tro?
Nederst ser vi kommunevåpnet, de røde tungene som symbol for de tre stammers møte-samisk, finsk og norsk. Dessuten synboliserer de den 2. verdenskrigs branner som la så mange hjem i aske. Deretter Norges nordligste jernbane. Den har fraktet rikdommer fra bergene "våre" og ut til havet og den store verden i nesten 100 år.
I sideborden ser vi spor etter bjørnen. Han har ertet på seg hundrevis av veps og har det neppe noe greit nå.
Ved siden av bjørnesporene ser vi en elv med masse fisk-sannsynligvis laks. Eller kanskje er det ikke en elv likevel? Det kan være et samlebånd fra fiskeindustrien på Bugøynes.
Øverst på armene har vi logoen til A/S Syd Varanger. Kjempen som falt etter 90 år. Den som har skaffet arbeid, brød og trygghet for mange der "hjemme"

tirsdag, januar 05, 2010

Pulsvarmere

Pulsvarmerene som er en del av et sett sammen med løshalsen i innlegget under er ferdige.
De er strikket i samme mønster, samme garn og samme pinner.
Dette settet gikk kjempefort og strikke og jeg kommer til å strikke minst 3 sett til i forskjellige farger. Alle settene havner i gavekurven.

søndag, januar 03, 2010

Litt av hvert på nyåret.

Starter innlegget med et par Jettesokker jeg strikket til min mann, meeeen som endte opp som mine hehe, jeg hadde ikke felt av løst nok så han plages litt med å få de av og på, meg passet de perfekt! Så da får det bli et nytt par på ham etterhvert tenker jeg. De er strikket i Labbetussgarn fra Europris.
Her er årets første julegave! Ja eller hvis jeg skal være helt ærlig så strikket jeg det i romjulen og ble ferdig rett etter klokken 22.00 på nyttårsaften, men trådene ble ikke festet før i dag, så jeg kaller det årets første hehe.

Her er detalj fra mønsteret, oppskriften kan du finne her. Den eneste forskjellen er at jeg valgte å lage en løkke i enden fordi mottaker på 8 år nekter å ha på seg en hals, mens moren nekter henne skjerf, så dette må da være et kompromiss, eller hva?

Her er neste julegave av pinnene, det er en løshals strikket i et overlappende bladmønster som vises veldig dårlig på dette bildet, men jeg skal strikke fler, så kanskje det vises bedre på senere utgaver.

I dag kom noen av nabojentene på besøk, og eldstejenta lot meg bruke henne som modell, det passet greit, for mottaker er på samme alder som henne, så da vet jeg at den passer.
Både skjerfet og halsen er strikket av Drops Merino Extra Fine på pinne nr 3,5.
Løshalsen skal få følge av et par pulsvanter i samme mønster.
Ellers kan jeg informere om at jeg har startet en blogg til, der blir det lagt inn produkter for salg etterhvert. Den kan du finne her.