Hva kan jeg gi deg?

Er det noe du vil lese om eller se fra min hverdag? Legg igjen en kommentar et eller annet sted så skal jeg se hva jeg kan by på.

tirsdag, mai 25, 2010

Leggvarmere og hårbånd

Jeg har jo strikket en tunika til prinsessen min av labbetussgarn i lilla/oransje, men prinsessen er så veldig opptatt av at ting skal høre sammen, så hun ville ha leggvarmere og pulsvarmere i de samme fargene også. Da måtte jo mor bare strikke det da... Det er bare leggvarmerene jeg har bilde av enn så lenge, satser på å få et bilde av pulsvamerene også innen kort tid. Det som ikke kommer noe særlig frem på bildet er kanten nede, det er samme trekantmønster der som det er rundt ermene på tunikaen.
Når jeg først var i gang med det garnet så kunne jeg jo likegjerne strikke et hårbånd også.. Oppskriften jeg har brukt finner du her. Det krevde ikke mer enn en liten rest av samme garnet som resten.

torsdag, mai 13, 2010

Jumping Sun

De søste små vokser, og da må garderobene utvides. Det er desverre lite sommerklær å lage til en halvstor gutt, som gjerne vil være større og tøffere enn han egentlig er, så da blir det nok mest strikk til prinsessen i huset.
Som nevnt i et tidligere innlegg så er hun veldig glad i kjoler og tunikaer sååå det blir nok noen av dem på henne...
Her er en tunika ved navn Jumping Sun, oppskriften ligger HER på Ravelry. Det som tok mest tid var trådfestingen, med to tråder på hver spiss i bunnen, og 12 spisser til sammen blir det noen tråder...
Tunikaen er strikket i Labbetuss fra Trysilgarn på pinne 3,5 og det gikk med nesten 3 nøster.

tirsdag, mai 11, 2010

Kozesjal med Kozegarn

Jeg var så utrolig heldig at jeg fikk et hespe Kool Aid farget Opal fra Kozemor til jul. Det hespet har fått ligge en stund og ventet på rette anledningen til å brukes.
Nå har det blitt brukt. Det ble et lite sjal som passer perfekt til prinsessen min, så dette må vi nok krangle over...
Oppskriften jeg har brukt er Kozemors Scallop skjerf, men garnet var akkurat så tynt at scallop kantingen ikke ble pen i det hele tatt.
Så jeg strikket to blomster og festet de også på.

mandag, mai 10, 2010

Bursdagsluer

To av snupsi sine venninner har nettopp hatt  bursdag, og når snupsi for bestemme bursdagsgaver selv er det veldig stas både for henne og meg med hjemmestrikket.
På noen timer ble disse luene til. Helt enkle i utganspunktet med noen få runder ribb og deretter glattstrikk. De ble nok litt lite pyntet for jentene, så det ble bestilt blomst. Da var det bare å strikke en blomst til hver og la snupsi dykke i knappeglasset.
Begge luene er strikket i knall rosa, Drops Merino Extra Fine på pinne 3,5 og 4,0.

Tovet Tunika

Datteren min er en ordentlig dolle. Elsker å pynte seg, aller helst med kjoler eller tunikaer. Vinterstid kan det ofte bli litt kaldt med en tunika eller kjole.
Derfor strikket jeg denne. Jeg hadde ingen oppskrift, men brukte hodet, og regnet meg frem til at hvis jeg strikket den fotsid og alt alt for stor, og tovet den så burde det blir bra.
Den ble forholdsvis bra etter toving, er fortsatt litt sid og vid, men det gjør veldig lite da jeg regner med hun vokser litt før høsten/vinteren igjen...
Det rosa garnet er Safir og det lilla er Mor Aase Ullgarn. tunikaen er strikket på pinne 5,0.


Toving av restestrikk

Jeg hadde liggende langt over 1,5 kg rester i tovbart ullgarn. Og siden jeg prøver å slanke lageret mitt litt, med vekslende hell, så tenkte jeg som så at det kanskje måtte være mulig å bruke noe av disse restene til noe fornuftig...
Det første ble en lue i masse farger som kan farge hodet til en treåring til vinteren, den går rett i julegavekurven.
Deretter ble det sitteunderlag, vi har ikke noen ordentlige hagemøbler, men jeg leker med planer om å lage en benk eller to av noen trestammer, da kan det komme godt med med noen sitteunderlag, og voila her er det fire.
Alle er strikket utelukkende av rester. Jeg la opp 60 masker og strikket 45 riller på pinne 7,0. Tovet de og nå ligger de fint til i yttergangen.

Uglegenser

En stor gutt trenger en stor genser til vinteren igjen. Denne er tykk og god og strikket i dobbel Mor Aase Superwash på pinne 5,5 og 6,0.
Oppskriften jeg har brukt er Owlet fra Ravelry, den gikk kjapt og var kjempekjekk å strikke. 
Her er et litt mer detaljert bilde av uglene som går rundt hele veien på bærestykket.
Fargen er Marineblå og for dem som har anledning til å se genseren "live" så er det nok synlig at det er to fargepartier jeg har brukt, jeg oppdaget det heldigvis før jeg begynte så jeg har strikket av en tråd fra hvert parti hele tiden, det har resultert i en diskret melering som slett ikke har vært uheldig.