Hva kan jeg gi deg?

Er det noe du vil lese om eller se fra min hverdag? Legg igjen en kommentar et eller annet sted så skal jeg se hva jeg kan by på.

onsdag, april 22, 2015

Sett til Prinsesse på vei

I år føles det som at "alle" skal ha smått, iallefall er det en del små på vei i bekjentskapskretsen og flere på planleggingsstadiet attpå.
Det fører naturlig nok til at det blir litt babystrikk på meg, og det er så kjekt, jeg elsker babystrikk.
Dette settet er strikket til en kommende Prinsesse.
 Først ut er dette teppet, det er et helt enkelt rillestrikket teppe, strikket fra hjørne til hjørne, har heklet en kant på for å få en grei avslutning på teppet.

 Det ble litt rester igjen etter teppet så jeg startet på denne søte lille vesten, den er strikket etter oppskriften Summer Baby Cardi fra Ravelry, en enkel og grei vest å strikke, oddsen for at det blir fler varianter av den etterhvert er høy.
Når vesten var ferdig strikket var det enda en rest igjen, og valget falt på en liten lue. Denne er strikket etter Drops oppskriften In My Dreams, men på pinne 3,0 og 4,0

Hele settet er strikket av garnet Viking Nordlys og veier rett i underkant av 300 gram til sammen.


lørdag, april 18, 2015

Litt mer kjøkkentjeneste

 Jeg tilbringer en del tid på kjøkkenet, elsker å pussle med mat og prøver meg gladelig frem til forskjellige ting. En ting jeg har lært meg er å notere kjapt ned underveis når jeg prøver meg frem. Et resultat fra slik utprøving og notering er disse rundstykkene.

2 ss knuste linfrø
2 ss sesamfrø
4 ss solsikkekjerner
1,5 dl havregryn
1,5 dl grov sammalt hvete
Slå ca 7,5 dl kokende vann over dette og la det stå til ca 38 grader
1 pk tørrgjør
1 stor ss honning
1 klype salt
1 slump olje
Hvetemel til litt klissen deig.
La det heve til dobbel størrelse, bak ut og etterhev. Stekes ved 210 grader midt i ovnen i ca 15-20 minutter.

 Noen av rundstykkene ble spist ved siden av løksuppen "min". Brukte oppskriften fra frukt.no, men byttet ut grønnsaksbuljongen med kjøttkraft fra fryseren og droppet lokket av brød og revet ost.
I dag ble det også laget muffins, jeg brukte den samme oppskriften som forrige helg, men byttet ut melken med eplejuice og hadde i vaniljeekstrakt og kanel.
Lysegrønn smørkrem med eplearoma og kakestrø på toppen gjorde dem komplett.

søndag, april 12, 2015

Tur i småbåthavna

Jeg må innrømme at det er ikke hver dag jeg kan trekke frem noe positivt om byen jeg bor i, oftest er det ting man irriterer seg over og som man mener burde vært gjort noe med.
Men, det er flere positive ting også, som blant annet gagner oss foreldre, og jeg planlegger å trekke frem flere av dem etterhvert.

Idag er det lekeområdet ved småbåthavnen vår. Vi brukte det flittig i fjor sommer da det ligger bare noen km fra husveggen vår, noe som gjorde det veldig overkommelig å gå dit.
Vi har startet smått på bruken i år og, men det er litt småkjølig enda så blir ikke de lange stundene der enda.
 Dette bildet er tatt ifjor sommer, på en av de gode og varme dagene vi hadde.

De to siste er tatt nylig, litt guffent i været enda, og da det begynte å snø dro vi hjem igjen.

lørdag, april 11, 2015

Overnattingsbesøk = Muffins

Frøkna i huset har overnattingsbesøk, det er ikke så alt for ofte, men hun elsker det. Da bruker hun gjerne hele formiddagen på å rydde å klargjøre (kanskje det sånn sett burde bli en ukentlig greie?), og ber mamma om å ordne noe godt.

I dag ble det muffins, kjapt, enkelt og veldig godt.
Også til muffins har jeg en grunnoppskrift som jeg kan variere nesten i det uendelige.
Grunnoppskriften gir meg 12-16 muffins, litt etter valg av smak og hvor tøff jeg er når jeg fyller formene.

2 egg
2 dl sukker
 - piskes til luftig eggedosis
125 gr smør
 - smeltes
1 dl melk
 - ha det smeltede smøret i, rør det inn i eggedosisen
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts malt kardemomme
 - de tørre ingrediensene røres inn i det våte med lett hånd.

Smaksettes i mange, mange varianter, f.eks
150-200 gram friske bær
150-200 gram hakket sjokolade
100 gr revne gulrøtter, litt muskattnøtt og en liten dasj kanel
100 gr hakkede nøtter
osv

Fordel i former og stek midt i ovnen på 190 grader i 20-25 minutter

Lagde først en porsjon rosa muffins. Jeg brukte litt mindre sukker og tilsatte ca 0,5 dl bringebærsyltetøy.
Etter å ha fylt formene la jeg 2 friske bringebær oppå røren.
Pyntet med rosa smørkrem og en skive frisk kiwi.
Lagde en porsjon lysbrune muffins også. Brukte også her litt mindre sukker og tilsatte ca 2 ss sjokoladesaus.
Etter å ha fylt formene la jeg i to biter melkesjokolade.
Pyntet med smørkrøm iblandet litt kakao og minimarshmellows.


Det beste med baking og pynting er smakingen underveis. Idag er det snart treåringen min som hjelper til.

torsdag, april 02, 2015

Ull & Omtanke

Vi er en gruppe damer som møtes jevnlig for å strikke/hekle/skravle sammen.
For omkring et år siden ble det foreslått at vi startet en egen Ull & Omtanke gruppe her i Mosjøen, den gangen ble ikke forslaget fulgt opp. Relativt nylig kom forslaget opp på nytt og denne gangen var det flere som tente på ideen, og oppstarten er en realitet.

Her kan du finne gruppen vår.

Hvis du ikke allerede er kjent med prosjektet så er det kort oppsummert strikking av lapper til lappetepper som gies til kreftsyke under behandling.

Vi har ikke så alt for mange lapper enda, og blir veldig glade hvis du har lyst til å bidra.

Oppskriften er enkel: 
9 masker med garn som egner seg til pinne nr 5, strikk fram og tilbake i 21 cm (kortsiden av et A4ark) og fell av. 
Fest trådene. 

Bruk farger og garntyper du liker selv - hovedsaken er at du strikker av garn fra varmende dyr og at du bruker din omtanke og gode energi når du strikker.